Οι συνοδηγοί της Ν2

H κλάση Ν2 ανήκει στην κατηγορία C6 που είναι ο στυλοβάτης όλων των ελληνικών αγώνων και όχι μόνο των rally.Είτε με την κλάση Ν2 είτε με την κλάση Α5 εκτός της πληθώρας των συμμετοχών που εμφανίζει , το σχετικά χαμηλό κόστος ώστε κάποιος να κάνει τα πρώτα του βήματα σχεδόν σε όλους τους αγώνες ο ανταγωνισμός που προσφέρουν είναι συνήθως έντονος.

Στον δικό μας αγώνα έχουμε δει τέσσερις διαφορετικούς νικητές ,έξι διαφορετικούς νικητές ειδικών ενώ σε σύνολο βάθρων ούτε λίγο ούτε πολύ 13 διαφορετικά πληρώματα στο βάθρο κάποιας ειδικής.

1. Μπαλωτής Διανέλλος Peugeot 106 S16

Δεν του άφησε ευχάριστες αναμνήσεις η πρώτη του συμμετοχή στον Αλμυρό το 2017 αφού εγκατέλειψε μόλις στην τρίτη ειδική του αγώνα.Τα πράγματα βελτιώθηκαν σαφώς το 2018 όταν και αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία.Το 2019 οι ατυχίες του χτύπησαν την πόρτα από νωρίς μην επιτρέποντας του να κάνει τον αγώνα που ήθελε.

2. Κορίνθιος Γρηγόρης Peugeot 106 S16

Ο πρώτος νικητής του αγώνα στη Ν2 μετά από μία τρομερή μάχη που είδε τον τοπικό αθλητή να κερδίζει τέσσερις από τις πέντε ειδικές της κλάσης.


Ο νικητής του 2017 δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους του έχοντας καταφέρει να επικρατήσει σχεδόν σε όλες τις ειδικές σε μία χρονιά που έχασε τον τίτλο στην κατηγορία του για λίγο.


Πρώτη εμφάνιση του συνοδηγού στον αγώνα που κατέκτησε τη νίκη στην κατηγορία του Νίκη που αποδείχτηκε καταλυτική στην μετέπειτα επικράτηση του στο κύπελλο Νοτίου Ελλάδος.Τρία βάθρα σε τρείς συμμετοχές μετράει η Μαριάννα στον Αλμυρό έχοντας τρέξει το 2017 και το 2019 με τον Κώστα και το 2018 με τον Γιώργο Πολυχρονόπουλο τερματίζοντας και τις τρεις χρονιές στην τρίτη θέση τόσο της κλάσης όσο και της κατηγορίας.

Μεγάλη μάχη δόθηκε ανάμεσα στον ίδιο και στον νικητή της κλάσης το 2016 στην προσπάθεια και των δύο να αναρριχηθούν στην κορυφή της κατηγορίας.Με μία νίκη στην ειδική και συνεχή πίεση ο Παναγιώτης σε θεατές και χρονομέτρες ένα show ανάλογο της φήμης του.


Το 2016 ο αγώνας έδειξε το σκληρό πρόσωπο των rallies στον βετεράνο που είχε την στιγμή του μέσα στο χωριό Πτελεός.Το 2017 επανήλθε στον μοναδικό αγώνα της χρονιάς για το πλήρωμα και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη στην κλάση και στην κατηγορία του.


Ο Αλμυρός θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη του νεαρού συνοδηγού αφενός γιατί έπιασε τετράδιο για πρώτη φορά σε αγώνα,αφετέρου γιατί κυνήγησε μέχρι την τελευταία στιγμή τη νίκη της κλάσης κερδίζοντας τις τρεις από τις έξι ειδικές του αγώνα και τερματίζοντας δεύτερος στις υπόλοιπες.


Το 2019 έπιασε για πρώτη φορά τετράδιο στα χέρια του επιτρέποντας στον οδηγό του να κινηθεί ταχύτατα πάρα το γεγονός πως είχε νέο συνοδηγό δίπλα του και το Σάββατο είχε την στιγμή του

10. Ζαβλανός Μάριος Peugeot 106 S16

Το 2016 έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε.Το 2017 επανήλθε καταφέρνοντας διακριθεί στην κλάση του συμβάλλοντας στα μέγιστα να βρει ο οδηγός τα πατήματα του.


Το 2018 ήρθε για πρώτη φορά στον Αλμυρό και κέρδισε την κλάση του.Το 2019 έκανε την επανεμφάνιση του στον αγώνα και 
παρά το γεγονός πως ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος δεν παρασύρθηκε ανεβάζοντας ρυθμό σιγά σιγά φτάνοντας μέχρι την πέμπτη θέση της κατηγορίας του.

12. Κεραμάρης Βασίλης Citroen Saxo VTS

Το 2018 έκανε το μεγάλο βήμα και έσφιξε τις ζώνες για πρώτη φορά.Με ένα αυτοκίνητο που δεν έχει συνιθίσει έδειξέ να προσαρμόζεται αρκετά γρήγορα βοηθώντας τον οδηγό να γράψει ικανοποιητικούς χρόνους.


Επανήλθε στους αγώνες rally το 2017 σαν συνοδηγός επιτυγχάνοντας τον τερματισμό συνδυασμένο με διασκέδαση και συλλογή εμπειριών.


Αν και ο αγώνας του 2019 σημαδεύτηκε εν πολλοίς από την πρώτη ημέρα όταν είχε την ατυχία του παρόλα αυτά την Κυριακή κατάφερε να κινηθεί ταχύτατα έχοντας στο μυαλό του κυρίως να γράψει χιλιόμετρα και να εξαλείψει τυχόν προβλήματα του αυτοκινήτου

15. Βασταρδής Κώστας Citroen Saxo VTS

Το 2016 συμμετείχε στον αγώνα του Αλμυρού σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του ως συνοδηγός την εποχή που επέλεγε την αλλαγή κατηγορίας στο προσωπικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο.Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου