Οι οδηγοί της Α5

H κλάση Α5 ανήκει στην κατηγορία C6 που είναι ο στυλοβάτης όλων των ελληνικών αγώνων και όχι μόνο των rally.Είτε με την κλάση Ν2 είτε με την κλάση Α5 εκτός της πληθώρας των συμμετοχών που εμφανίζει , το σχετικά χαμηλό κόστος ώστε κάποιος να κάνει τα πρώτα του βήματα σχεδόν σε όλους τους αγώνες ο ανταγωνισμός που προσφέρουν είναι συνήθως έντονος.

Στον δικό μας αγώνα έχουμε δει τρεις διαφορετικούς νικητές ενώ σε σύνολο βάθρων και τα εφτά πληρώματα έχουν καταφέρει να ανέβουν σε αυτό με τα τέσσερα από αυτά στο ψηλότερο.


Στην πρώτη θέση του συγκεκριμένου στατιστικού είναι ο οδηγός που διεκδίκησε μέχρι τέλος το κύπελλο στην κατηγορία C6.Στην μία και μοναδική συμμετοχή του στον Αλμυρό ήταν σαρωτικός κερδίζοντας όλες τις ειδικές ενώ και στην κατηγορία C6 ήταν ο τελικός νικητής. Ακολουθεί ο νικητής του 2017.Αντιμετώπισε τον πιο σκληρό ανταγωνισμό και των τριών χρόνων καταφέρνοντας να επιβληθεί των υπολοίπων καταφέρνοντας να ανέβει τέσσερις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου χάνοντας για λίγο και το βάθρο της κατηγορίας.


Ακολουθεί ο νικητής του 2018.Ο rookie κέρδισε την πέμπτη ειδική του αγώνα ενώ με εξαίρεση την τέταρτη ειδική του αγώνα ήταν σταθερά δεύτερος με αποτέλεσμα όταν εγκατέλειψε ο πρωτοπόρος να πάρει την πρώτη θέση στην κλάση του στον πρώτο του αγώνα


Στο Rally Αλμυρός έγινε η μεγάλη επιστροφή.Όπως είναι λογικό ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα αφού η αποχή των πέντε+ ετών κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.Ακόμα κι έτσι βρήκε τον ρυθμό του καταφέρνοντας να γράψει τον ταχύτερο χρόνο της κλάσης του στην τελευταία ειδική δείχνοντας πως παραμένει ταχύτατος.

5. Πουλής Βασίλης Peugeot 106 Rallye

Μόλις στον δεύτερο του αγώνα rally στην πρώτη του εμφάνιση του στον Αλμυρό ο στόχος ήταν από την αρχή να αποκτήσει εμπειρίες.Έδειξε ότι δεν του λείπει ταχύτητα αφού να κερδίσει μία ειδική ενώ ήταν συνεχώς μία ανάσα από τον τελικό νικητή του 2018.

6. Δαμασιώτης Στάθης Toyota Yaris

Ο μεγάλος άτυχος της κλάσης.Δύο φορές συμμετείχε ως οδηγός έχοντας κερδίσει πέντε ειδικές και τρεις δεύτερες θέσεις σε σύνολο οχτώ ειδικών που ολοκλήρωσε.Ειδικά το 2018 έδειξε να μην έχει αντίπαλο μέχρι την Πέμπτη ειδική του αγώνα όταν και εγκατέλειψε.


Ήρθε,είδε και ενδιαφέρθηκε.Γνωστός στους πάντες ως hillclimb drifter δέχθηκε την πρόσκληση της οργάνωσης και βοήθησε τα μέγιστα το 2016 ολοκληρώνοντας την πρώτη ειδική της καριέρας του στην δεύτερη θέση

Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου