Οι οδηγοί της C5

Η κατηγορία C5 είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες των αγώνων rally.Αν και το 2017 έδειξαν κάποια σημάδια κάμψης παραμένει μία κατηγορία με πολλές και δυνατές συμμετοχές.

Και μπορεί οι νίκες στην τελική κατάταξη να περιορίζονται σε ένα πλήρωμα τα δύο πρώτα χρόνια όμως δεν συμβαίνει το ίδιο σε επίπεδων νικών ειδικών διαδρομών όπου ούτε λίγο ούτε πολύ εννιά οδηγοί ανέβηκαν στο βάθρο
Αναμφίβολα ο μεγάλος 
star της κλάσης αλλά και της κατηγορίας.Το 2016 αντιμετώπισε έντονο ανταγωνισμό καταφέρνοντας τελικά να επιβληθεί.Το 2017 δεν επέτρεψε να τον απειλήσει κανένας έχοντας καταφέρει να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο σε ειδική για πρώτη φορά στην καριέρα του.

2. Παρασκευάς Μιχάλης Suzuki Swift 1300

ΠΠιστός στο ραντεβού του με τον αγώνα ο οδηγός που κάνει ένα διάλειμμα από τις αναβάσεις για να διεκδικήσει ότι καλύτερο στην κατηγορία.Άλλωστε η ταχύτητα του είναι δεδομένη με το Suzuki να έχει χαρακτηριστεί πολλάκις φονέας γιγάντων.Με εξαιρετικές επιδόσεις το 2016,το 2017 δεν του βγήκε όπως θα ήθελε αλλά επέστρεψε το 2018 νικώντας και στην κατηγορία πλασαρίζοντας τον Ιάπωνα πολύ ψηλά και στην F2.Γρήγορος και προσαρμόσιμος έχοντας τρέξει κάθε χρονιά με διαφορετικό συνοδηγό.Το 2019 για πρώτη φορά έτρεξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τον ίδιο συνοδηγό τερματίζοντας δεύτερος στην κατηγορία του και πάλι κλέβοντας τις εντυπώσεις.


Πρώτη εμφάνιση του οδηγού στον αγώνα του 2019 που συνοδεύτηκε και με νίκη.Στα highlights η στιγμή που είχε στην δεύτερη ειδική που δεν του κόστισε πολύ σε χρόνο επιτρέποντας του να ολοκληρώσει τον αγώνα.


Τοπικός οδηγός που το 2016 προσέφερε αρκετό θέαμα στους θεατές έχοντας τις στιγμές τους ειδικά στην μεγάλη ειδική του αγώνα.Το 2017 επανήλθε σαφώς πιο αποφασισμένος κερδίζοντας εντυπώσεις βελτιώνοντας τους χρόνους του σε κάθε
loop.Επίσης υπεύθυνος για την ένταξη δύο νέων αθλητών στον χώρο.Το 2019 στην τελευταία του όπως όλα δείχνουν εμφάνιση με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινήθηκε σε αξιοπρεπείς ρυθμούς παρά τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισε.

5. Τσιτσιγιάννης Θανάσης Citroen Saxo VTS

Το 2016 έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό αφού το αυτοκίνητο είχε άλλη γνώμη.Το 2017 επανήλθε δριμύτερος τερματίζοντας δεύτερος τόσο στην κλάση όσο και στην κατηγορία του σε μία χρονιά που τον είδε να βγαίνει τρίτος στον πανελλήνιο κύπελλο.Το 2019 πάτησε και πάλι βάθρο τερματίζοντας τρίτος στην κατηγορία του στο καλύτερο του αποτέλεσμα για το 2019.


6FIlon Peugeot 206 Xs

Ήρθε το 2016 και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη στον αγώνα.Με ένα αυτοκίνητο που δεν αποτελεί επιλογή πολλών διάλεξε κατάφερε να το εξελίξει τόσο ώστε να διεκδικεί νίκες και κύπελλα.

7. Αθανασόπουλος Γιώργος Citroen C2R2

Επιλεκτικούς αγώνες κάνει ο Γιώργος που το 2016 ήρθε και στον Αλμυρό.Ταχύς και εργατικός ανέβασε ρυθμό ειδική την ειδική φτάνοντας μέχρι την τρίτη θέση.


Από Θεσσαλονίκη ήρθε το 2017 διεκδικώντας μέχρι τέλους την δεύτερη θέση της κλάσης και της κατηγορίας.Γνήσιος
rallyman και σταθερή αξία των rallies τερμάτισε τρίτος τελικά τόσο στην κλάση όσο και στην κατηγορία του σε μία χρονιά που τον είδε να βγαίνει δεύτερος στον πανελλήνιο κύπελλο.


Επιλεγμένους αγώνες έκανε το 2019 ο οδηγός που ανέβηκε στον Αλμυρό για πρώτη φορά.Κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς χάνοντας για λίγο το βάθρο της κατηγορίας.


10. Παπαδόπουλος Μάκης Peugeot 206 Xs

Ήρθε το 2016 και προσαρμόστηκε άμεσα στις ειδικές του αγώνα αλλά το κιβώτιο ταχυτήτων είχε άλλη άποψη.Μαχητής έμεινε στον αγώνα διεκδικώντας ότι καλύτερο τερματίζοντας τελικά τέταρτος στην κλάση του.Από τις πιο ευχάριστες φιγούρες στο service park έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την διασκέδαση τα καταφέρνει σε κάθε αγώνα να συλλέγει εμπειρίες και τερματισμούς.Το 2019 επανήλθε στους αγώνες rally όντας σε νέα κλάση επιδεικνύοντας αξιοζήλευτη σταθερότητα στους χρόνους του.

12. Τασσιόπουλος Γιάννης Citroen Saxo VTS

Ο Αλμυρός αποτέλεσε αφορμή για την επάνοδό του στα
rallies το 2016.Αν δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στο τέλος της πρώτης ημέρας σίγουρα θα τον είχαμε δει ψηλότερα στην κατάταξη.


Το 2017 ήταν από τους πιο άτυχους του αγώνα έχοντας στην στιγμή τους μόλις στο 3ο χιλιόμετρο του αγώνα.Όσοι πρόλαβαν και τον είδαν στα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα είχαν να λένε για τον τρόπο που πέρασαν.


Ένας ακόμα αθλητής που επέλεξε τον Αλμυρό για το ντεμπούτο του.Από τα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα του 2018 έδειξε την ταχύτητα του αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του.


Μετά από δύο συμμετοχές ως συνοδηγός το 2018 έφτασε η ώρα να γίνει η πρώτη γυναίκα οδηγός του αγώνα.Δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεκινήσει αντιμετωπίζοντας τεχνικά προβλήματα.

Ακόμη μία επιστροφή στους αγώνες επετεύχθη στον Αλμυρό του 2017.Το 2019 επανήλθε σε νέα κλάση πιέζοντας λίγο υπέρ του δέοντος μέχρι την στιγμή που μία μηχανική βλάβη δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει

Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου