Οι συνοδηγοί της C5

Η κατηγορία C5 είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες των αγώνων rally.Αν και το 2017 έδειξαν κάποια σημάδια κάμψης παραμένει μία κατηγορία με πολλές και δυνατές συμμετοχές.

Και μπορεί οι νίκες στην τελική κατάταξη να περιορίζονται σε ένα πλήρωμα τα δύο πρώτα χρόνια όμως δεν συμβαίνει το ίδιο σε επίπεδων νικών ειδικών διαδρομών όπου ούτε λίγο ούτε πολύ δέκα συνοδηγοί ανέβηκαν στο βάθρο


Αναμφίβολα ο μεγάλος
star της κλάσης αλλά και της κατηγορίας.Το 2016 αντιμετώπισε έντονο ανταγωνισμό καταφέρνοντας τελικά να επιβληθεί.Το 2017 δεν επέτρεψε να τον απειλήσει κανένας έχοντας καταφέρει να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο σε ειδική για πρώτη φορά στην καριέρα του.


Αν και τον είχαμε συνηθίσει σε τελείως διαφορετική κατηγορία το 2018 κάθισε δίπλα στον Παρασκευά και οι δυο τους απογειώθηκαν. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως όχι μόνο κέρδισαν κλάση και κατηγορία αλλά πλασαρίστηκαν πολύ ψηλά στην γενική κατάταξη και στην F2 όπου και τερμάτισαν δεύτεροι.Το 2019 κάθισε και πάλι δεξιά στο Suzuki επιτυγχάνοντας ένα ακόμα βάθρο στην κατηγορία.

3. Καραθανάσης Βασίλης Honda Civic Type R (EP3)

Πρώτη εμφάνιση του Βασίλη σαν συνοδηγός στον αγώνα του 2019 που συνοδεύτηκε και με νίκη.Στα highlights η στιγμή που είχε στην δεύτερη ειδική που δεν του κόστισε πολύ σε χρόνο επιτρέποντας του να ολοκληρώσει τον αγώνα.Το 2016 άλλαξε τελευταία στιγμή κλάση και οδηγόμε την προσπάθεια της αυτή να μην καρποφορεί. Το 2017 επανήλθε δριμύτερη τερματίζοντας δεύτερη τόσο στην κλάση όσο και στην κατηγορία της σε μία χρονιά που πλησίασε όσο ποτέ το βάθρο στο πανελλήνιο κύπελλο.
Το 2019 πάτησε και πάλι βάθρο τερματίζοντας τρίτη στην κατηγορία της στο καλύτερο της αποτέλεσμα για το 2019.Τοπικός συνοδηγός που το 2017 πήρε την πρώτη του επίσημη εκκίνηση κάνοντας το ντεμπούτο του.Έκτοτε τον έχουμε δει και σαν οδηγός ενώ στον Αλμυρό παραμένει σταθερά στο δεξί 
bucket.Το 2019 στην τελευταία του όπως όλα δείχνουν εμφάνιση με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινήθηκε σε αξιοπρεπείς ρυθμούς παρά τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισε.

6. Γονάκης Γιώργος Peugeot 206 XS

Ήρθε το 2016 και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη στον αγώνα.Με ένα αυτοκίνητο που δεν αποτελεί επιλογή πολλών κατάφερε να το εξελίξει τόσο ώστε να διεκδικεί νίκες και κύπελλα.Ο Γιώργος εκτέλεσε και χρέη ρεπόρτερ γράφοντας και ένα εξαιρετικό άρθρο για τον αγώνα του 2016.Από τους πλέον μπαρουτοκαπνισμένους συνοδηγούς που το 2016 ήρθε και στον Αλμυρό.Συνετέλεσε τα μέγιστα στην βελτίωση του οδηγού από ειδική σε ειδική.Από Θεσσαλονίκη ήρθε το 2017 διεκδικώντας μέχρι τέλους την δεύτερη θέση της κλάσης και της κατηγορίας.Γνήσιος
rallyman και σταθερή αξία των rallies τερμάτισε τρίτος τελικά τόσο στην κλάση όσο και στην κατηγορία του σε μία χρονιά που τον είδε να βγαίνει δεύτερος στον πανελλήνιο κύπελλο.


Ένας από τους πιο ενεργούς συνοδηγούς τα τελευταία χρόνια έκανε την εμφάνιση του  το 2019 στον Αλμυρό για πρώτη φορά.Κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς χάνοντας για λίγο το βάθρο της κατηγορίας.

10. Δαμασιώτης Στάθης Suzuki Swift 1300

Στην πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα το 2016 συμμετείχε ως συνοδηγός του Παρασκευά.Αν και έπεσαν πάνω σε μία μεγάλη μάχη στην κατηγορία στάθηκαν αξιοπρεπώς και κυνήγησαν έως ανησύχησαν τους πρωτοπόρους της κατηγορίας.

11. Μουζάκης Νίκος Peugeot 206 Xs

Ένας ακόμη πολύ έμπειρος συνοδηγός ήρθε το 2016 και προσαρμόστηκε άμεσα στις ειδικές του αγώνα αλλά το κιβώτιο ταχυτήτων του
Peugeot είχε άλλη άποψη.Μαχητής έμεινε στον αγώνα διεκδικώντας ότι καλύτερο τερματίζοντας τελικά τέταρτος στην κλάση του.


Ένα πολύ έμπειρο πλήρωμα συνέθεσε η δεύτερη εμφάνιση του Βασίλη στον αγώνα το 2017.Αν και αντιμετώπισαν αρκετές ατυχίες κατάφεραν να τερματίσουν ενώ οι επιμέρους χρόνοι των ειδικών ήταν πολύ καλές.


Μια ακόμη αθλήτρια που έκανε το ντεμπούτο της στον Αλμυρό.Το 2016 ήρθε στον Αλμυρό δίνοντας αρκετό θέαμα ειδικά στην απογευματινή ειδική ενώ την επόμενη ημέρα το πλήρωμα κινήθηκε σαφώς ταχύτερα.Μόλις στον δεύτερο του αγώνα rally ως συνοδηγός έπειτα από εφτά χρόνια αλλά όχι στην πρώτη του εμφάνιση του στον Αλμυρό ο στόχος του πληρώματος ήταν από την αρχή να αποκτήσει εμπειρίες.Το πλήρωμα τα κατάφερε επιδεικνύοντας αξιοζήλευτη σταθερότητα στους χρόνους του.

15. Μπασιούκας Βασίλης Citroen Saxo VTS

Αποτελεί ένα από τους πιο ενεργούς συνοδηγούς των τελευταίω χρόνων.Το 2016 ήρθε και στον Αλμυρό.Αν δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στο τέλος της πρώτης ημέρας σίγουρα θα τον είχαμε δει ψηλότερα στην κατάταξη.


16. Αποστολάκης Αντώνης VW Polo 16V 1.4

Το 2017 ήταν από τους πιο άτυχους του αγώνα έχοντας στην στιγμή τους μόλις στο 3ο χιλιόμετρο του αγώνα.Όσοι πρόλαβαν και τον είδαν στα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα είχαν να λένε για τον τρόπο που πέρασαν.


Ένας ακόμα αθλητής που επέλεξε τον Αλμυρό για το ντεμπούτο του.Από τα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα του 2018 έδειξε την ταχύτητα του αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του.


Μετά από δύο συμμετοχές ως συνοδηγός σε διαφορετική κατηγορία το 2018 έφτασε η ώρα να δοκιμάσει και στην Α6.Δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεκινήσει αντιμετωπίζοντας τεχνικά προβλήματα.


Το 2019 έκανε την πρώτη εμφάνιση στον Αλμυρό ως συνοδηγός.Ανέβασε ρυθμούς σιγά σιγά μέχρι να σταθεροποιηθεί στο μέσο του αγώνα.Δυστυχώς δεν τα κατάφερε αφού μία μηχανική βλάβη δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τον αγώνα.Το 2019 επανήλθε πιέζοντας λίγο υπέρ του δέοντος μέχρι την στιγμή που μία μηχανική βλάβη δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει


Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου