Οι οδηγοί της C6

H κατηγορία C6  είναι ο στυλοβάτης όλων των ελληνικών αγώνων και όχι μόνο των rally.Είτε με την κλάση Ν2 είτε με την κλάση Α5 εκτός της πληθώρας των συμμετοχών που εμφανίζει , το σχετικά χαμηλό κόστος ώστε κάποιος να κάνει τα πρώτα του βήματα σχεδόν σε όλους τους αγώνες ο ανταγωνισμός που προσφέρουν είναι συνήθως έντονος.

Στον δικό μας αγώνα έχουμε δει τέσσερις διαφορετικούς νικητές ,οχτώ διαφορετικούς νικητές ειδικών ενώ σε σύνολο βάθρων ούτε λίγο ούτε πολύ δεκατρία διαφορετικά πληρώματα στο βάθρο κάποιας ειδικής.


Στην πρώτη θέση του συγκεκριμένου στατιστικού βρίσκεται ένας οδηγός του Ο.Μ.Α.Θ.Το 2016 τον απολαύσαμε σε μία τρομερή μάχη που του έδωσε τελικά την δεύτερη θέση στην κατηγορία,το 2017 προβλήματα του στέρησαν την μεγάλη κόντρα που είχε ήδη ξεκινήσει να προκύπτει ενώ το 2018 η μάχη κράτησε μέχρι την τελευταία ειδική όταν και κατάφερε να επικρατήσει πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στη C6.Το 2019 οι ατυχίες του χτύπησαν την πόρτα από νωρίς μην επιτρέποντας του να κάνει τον αγώνα που ήθελε.


Ακολουθεί ο οδηγός που διεκδίκησε μέχρι τέλος το κύπελλο στην κατηγορία C6 το 2016.Στην μία και μοναδική συμμετοχή του στον Αλμυρό ήταν σαρωτικός κερδίζοντας όλες τις ειδικές της κατηγορίας.


Ο νικητής του 2017 δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους του έχοντας καταφέρει να επικρατήσει σχεδόν σε όλες τις ειδικές σε μία χρονιά που έχασε τον τίτλο στην κατηγορία του για λίγο.


Πρώτη εμφάνιση του οδηγού στον αγώνα που κατέκτησε τη νίκη στην κατηγορία του Νίκη που αποδείχτηκε καταλυτική στην μετέπειτα επικράτηση του στο κύπελλο Νοτίου Ελλάδος.


5. Πολυχρονόπουλος Κώστας Citroen Saxo VTS

Το 2017 ακολούθησε το κύπελλο ασφάλτου και επέλεξε τον Αλμυρό ως αμοιβό αγώνα.Πίεσε τους πρώτους όσο δεν πήγαινε άλλο με highlight του πληρώματος αναμφίβολα τη νίκη στην Power Stage του αγώνα σημειώνοντας ένα εκπληκτικό χρόνο.Το 2019 επανήλθε τερματίζοντας εκ νέου στην τρίτη θέση της κατηγορίας του κάνοντας ένα σχετικά ήσυχο αγώνα αφού δεν απειλήθηκε στην μάχη για το βάθροΤο 2018 έκανε το μεγάλο βήμα και έσφιξε τις ζώνες για πρώτη φορά.Με ένα αυτοκίνητο που τον ανάγκασε να προσαρμόσει το οδηγικό του στυλ έδειξε να προσαρμόζεται αρκετά γρήγορα γράφοντας ικανοποιητικούς χρόνους.Το 2019 επανήλθε με το νέο του όπλο καταφέρνοντας να κινηθεί ταχύτατα παρα το γεγονός πως είχε νέο συνοδηγό δίπλα του και το Σάββατο είχε την στιγμή του


Ακολουθεί ο νικητής του 2018 στην Α5.Ο rookie πλησίασε το βάθρο της κατηγορίας στην πέμπτη ειδική του αγώνα ενώ με εξαίρεση την τέταρτη ειδική του αγώνα ήταν σταθερά σε απόσταση βολή από τους πρωτοπόρους.Το 2019 συνέχισε στο ίδιο τέμπο κατακτώντας εκ νέου το βάθρο στην κλάση του.Στο Rally Αλμυρός έγινε η μεγάλη επιστροφή.Όπως είναι λογικό ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα αφού η αποχή των πέντε+ ετών κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.Ακόμα κι έτσι βρήκε τον ρυθμό του καταφέρνοντας να γράψει τον ταχύτερο χρόνο της κλάσης του στην τελευταία ειδική δείχνοντας πως παραμένει ταχύτατος.Το 2019 παρά το γεγονός πως είχε τελείως καινούριο set-up και αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τα ελαστικά του κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στην κλάση του

9. Κορνελάκης Ηλίας Peugeot 106 S16

Το 2016 ο αγώνας έδειξε το σκληρό πρόσωπο των rallies στον φέρελπη rookie που είχε την στιγμή του μέσα στο χωριό Πτελεός.Το 2017 επανήλθε στον μοναδικό αγώνα της χρονιάς για το πλήρωμα και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη στην κλάση και στην κατηγορία του τερματίζοντας τελικά δεύτερος.


Το 2016 έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε.Το 2018 επανήλθε και κυνήγησε μέχρι την τελευταία στιγμή τη νίκη της κατηγορίας κερδίζοντας τις τρεις από τις έξι ειδικές του αγώνα και τερματίζοντας δεύτερος στις υπόλοιπες.


Το 2019 ο πολύπειρος αθλητής ήρθε για πρώτη φορά στον αγώνα δείχνοντας και στον Αλμυρό σημάδια της ταχύτητας του.Παρά το γεγονός πως μία ποινή του στέρησε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στην κατηγορία του και αρκετά ψηλά στην γενική κατάταξη.

12. Σύλλας Γιάννης Citroen Saxo VTS

Μεγάλη μάχη δόθηκε ανάμεσα στον ίδιο και στον δεύτερο της κατηγορίας το 2016 στην προσπάθεια και των δύο να αναρριχηθούν στην κορυφή της κατηγορίας.Με συνεχή πίεση ο καρατέκα έδωσε σε θεατές και χρονομέτρες ένα show ανάλογο της φήμης του.


Το 2018 πήρε την σκυτάλη από τον αδερφό του και ήρθε στον Αλμυρό κάνοντας back2back αγώνες έχοντας πάει εξαιρετικά στον προηγούμενο του αγώνα.Στον Αλμυρό πίεσε τους τοπικούς που ήταν σε δικό τους αγώνα μένοντας κοντά τους σε όλη την διάρκεια του αγώνα


Ακολουθεί ο ταχύτερος οδηγός Α5 του 2017.Αντιμετώπισε τον πιο σκληρό ανταγωνισμό και των τριών χρόνων καταφέρνοντας να επιβληθεί των υπολοίπων Α5 αγγίζοντας το βάθρο της κατηγορίας ουκ ολίγες φορές τόσο σε επίπεδο ειδικών όσο και σε γενικής.


Ακόμη μία επιστροφή στους αγώνες επετεύχθη στον Αλμυρό του 2017.Ανέβασε ρυθμούς σιγά σιγά μέχρι να σταθεροποιηθεί στο μέσο του αγώνα με τους πρώτους της κατηγορίας να έχουν φύγει αρκετά μπροστά οπότε δεν υπήρχε λόγος να πιέσει.


Ακόμη μία επιστροφή στους αγώνες επετεύχθη στον Αλμυρό του 2019.Παρά το γεγονός πως ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος δεν παρασύρθηκε ανεβάζοντας ρυθμό σιγά σιγά φτάνοντας μέχρι την πέμπτη θέση της κατηγορίας του.

17. Πουλής Βασίλης Peugeot 106 Rallye

Μόλις στον δεύτερο του αγώνα rally στην πρώτη του εμφάνιση του στον Αλμυρό ο στόχος ήταν από την αρχή να αποκτήσει εμπειρίες.Έδειξε ότι δεν του λείπει ταχύτητα ενώ ήταν συνεχώς μία ανάσα από το έτερο Α5 του 2018.


Από τις πιο ευχάριστες φιγούρες στο service park έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την διασκέδαση τα καταφέρνει σε κάθε αγώνα να συλλέγει εμπειρίες και τερματισμούς.Το 2017 πραγματοποίησε μόλις τον δεύτερο του αγώνα rally με διαφορετικό συνοδηγό σε ένα από τα πιο πλήρη προγράμματα του οδηγού από τότε που ξεκίνησε τους αγώνες.


Αν και ο αγώνας του 2019 σημαδεύτηκε εν πολλοίς από την πρώτη ημέρα όταν είχε την ατυχία του παρόλα αυτά την Κυριακή κατάφερε να κινηθεί ταχύτατα έχοντας στο μυαλό του κυρίως να γράψει χιλιόμετρα και να εξαλείψει τυχόν προβλήματα του αυτοκινήτου


20. Δαμασιώτης Στάθης Toyota Yaris

Ο μεγάλος άτυχος της κατηγορίας.Τρεις φορές συμμετείχε ως οδηγός ακουμπώντας το βάθρο ειδικά το 2018 όταν και ήταν μόνιμα τέταρτος και μια ανάσα από τον τρίτο μέχρι την πέμπτη ειδική του αγώνα όταν και είχε την στιγμή του.Το 2019 ξεκίνησε πολύ δυνατά κάνοντας μάλιστα και την πρώτη του νίκη σε ειδική διαδρομή αλλά μία άτυχη στιγμή την Κυριακή τον υποχρέωσε σε εγκατάλειψη

21. Καρακατσάνης Κώστας Citroen Saxo VTS

Το 2016 συμμετείχε στον αγώνα του Αλμυρού δείχνοντας βελτίωση σε κάθε ειδική μέχρι να αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα στο τέλος της ειδικής Νηες 1.


Ήρθε,είδε και ενδιαφέρθηκε.Γνωστός στους πάντες ως hillclimb drifter δέχθηκε την πρόσκληση της οργάνωσης και βοήθησε τα μέγιστα το 2016 ολοκληρώνοντας την πρώτη ειδική της καριέρας του.


Όσκαρ ατυχίας για το κρητικό πλήρωμα που δεν έχει ευτυχίσει να δει την καρό σημαία. Το 2019 επανήλθαν με το Polo που όμως από πολύ νωρίς έδειξε απρόθυμο να συνεργαστεί.
Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου