Οι συνοδηγοί της C6

H κατηγορία C6  είναι ο στυλοβάτης όλων των ελληνικών αγώνων και όχι μόνο των rally.Είτε με την κλάση Ν2 είτε με την κλάση Α5 εκτός της πληθώρας των συμμετοχών που εμφανίζει , το σχετικά χαμηλό κόστος ώστε κάποιος να κάνει τα πρώτα του βήματα σχεδόν σε όλους τους αγώνες ο ανταγωνισμός που προσφέρουν είναι συνήθως έντονος.

Στον δικό μας αγώνα έχουμε δει τέσσερις διαφορετικούς νικητές ,οχτώ διαφορετικούς νικητές ειδικών ενώ σε σύνολο βάθρων ούτε λίγο ούτε πολύ δεκατρία διαφορετικά πληρώματα στο βάθρο κάποιας ειδικής.

1. Μπαλωτής Διανέλλος Peugeot 106 S16

Δεν του άφησε ευχάριστες αναμνήσεις η πρώτη του συμμετοχή στον Αλμυρό το 2017 αφού εγκατέλειψε μόλις στην τρίτη ειδική του αγώνα.Τα πράγματα βελτιώθηκαν σαφώς το 2018 όταν και αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία.Το 2019 οι ατυχίες του χτύπησαν την πόρτα από νωρίς μην επιτρέποντας του να κάνει τον αγώνα που ήθελε.


Ακολουθεί ο νικητής της κατηγορίας του 2016 που διεκδίκησε μέχρι τέλος το κύπελλο στην κατηγορία C6.Στην μία και μοναδική συμμετοχή του στον Αλμυρό ήταν σαρωτικός κερδίζοντας όλες τις ειδικές.

3. Μουρκάκης Χρήστος Peugeot 106 S16

Ο νικητής του 2017 δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους του έχοντας καταφέρει να επικρατήσει σχεδόν σε όλες τις ειδικές σε μία χρονιά που έχασε τον τίτλο στην κατηγορία του για λίγο.Πρώτη εμφάνιση του συνοδηγού στον αγώνα που κατέκτησε τη νίκη στην κατηγορία του Νίκη που αποδείχτηκε καταλυτική στην μετέπειτα επικράτηση του στο κύπελλο Νοτίου Ελλάδος.
Τρία βάθρα σε τρείς συμμετοχές μετράει η Μαριάννα στον Αλμυρό έχοντας τρέξει το 2017 και το 2019 με τον Κώστα και το 2018 με τον Γιώργο Πολυχρονόπουλο τερματίζοντας και τις τρεις χρονιές στην τρίτη θέση τόσο της κλάσης όσο και της κατηγορίας.


Δύο συμμετοχές και για τον Γρηγόρη με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα.Το 2016 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία όντας συνοδηγός του Μιχαήλ ενώ το 2017 βοήθησε τα μέγιστα στην επιστροφή του Λεσιώτη στους αγώνες.


Ακολουθεί ο ταχύτερος συνοδηγός Α5 του 2018.Ο έμπειρος συνοδηγός για το 2018 επέλεξε τον ρόλο του συνοδηγού δίπλα σε ένα άπειρο οδηγό.Κατάφερε να τον διατηρήσει σταθερό και ήρεμα και αμείφθηκε με την πρώτη θέση στην Α5 και τέταρτη στην κατηγορία.Ίδιο σκηνικό και για το 2019 με το πλήρωμα να διατηρεί και να αυξάνει την ταχύτητα του τερματίζοντας τελικά στο βάθρο της κλάσης του


Το 2016 ο αγώνας έδειξε το σκληρό πρόσωπο των rallies στον βετεράνο που είχε την στιγμή του μέσα στο χωριό Πτελεός.Το 2017 επανήλθε στον μοναδικό αγώνα της χρονιάς για το πλήρωμα και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη στην κλάση και στην κατηγορία του


Ο Αλμυρός του 2018 θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη του νεαρού συνοδηγού αφενός γιατί έπιασε τετράδιο για πρώτη φορά σε αγώνα,αφετέρου γιατί κυνήγησε μέχρι την τελευταία στιγμή τη νίκη της κλάσης κερδίζοντας τις τρεις από τις έξι ειδικές του αγώνα και τερματίζοντας δεύτερος στις υπόλοιπες.


Το 2019 ο πολύπειρος αθλητής ήρθε για πρώτη φορά στον αγώνα δείχνοντας και στον Αλμυρό σημάδια της ταχύτητας του.Παρά το γεγονός πως μία ποινή στέρησε στο πλήρωμα την ευκαιρία για κάτι καλύτερο παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει δεύτερο στην κατηγορία του και αρκετά ψηλά στην γενική κατάταξη.

11. Κουκλιαμπής Παναγιώτης Citroen Saxo VTS

Μεγάλη μάχη δόθηκε ανάμεσα στον ίδιο και στον νικητή της κλάσης το 2016 στην προσπάθεια και των δύο να αναρριχηθούν στην κορυφή της κατηγορίας.Με συνεχή πίεση ο Παναγιώτης έδωσε σε θεατές και χρονομέτρες ένα show ανάλογο της φήμης του.


Ακολουθεί ο ταχύτερος συνοδηγός Α5 του 2017.Αντιμετώπισε τον πιο σκληρό ανταγωνισμό και των τριών χρόνων καταφέρνοντας να επιβληθεί των υπολοίπων Α5 αγγίζοντας το βάθρο της κατηγορίας ουκ ολίγες φορές τόσο σε επίπεδο ειδικών όσο και σε γενικής.


Το 2018 έκανε το μεγάλο βήμα και έσφιξε τις ζώνες για πρώτη φορά.Με ένα αυτοκίνητο που δεν έχει συνηθίσει έδειξε να προσαρμόζεται αρκετά γρήγορα βοηθώντας τον οδηγό να γράψει ικανοποιητικούς χρόνους.


Το 2019 έπιασε για πρώτη φορά τετράδιο στα χέρια του επιτρέποντας στον οδηγό του να κινηθεί ταχύτατα πάρα το γεγονός πως είχε νέο συνοδηγό δίπλα του και το Σάββατο είχε την στιγμή του

15. Ζαβλανός Μάριος Peugeot 106 S16

Το 2016 έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε.Το 2017 επανήλθε καταφέρνοντας διακριθεί στην κατηγορία του συμβάλλοντας στα μέγιστα να βρει ο οδηγός τα πατήματα του.


Το 2018 ήρθε για πρώτη φορά στον Αλμυρό και κέρδισε την κλάση του.Το 2019 έκανε την επανεμφάνιση του στον αγώνα και 
παρά το γεγονός πως ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος δεν παρασύρθηκε ανεβάζοντας ρυθμό σιγά σιγά φτάνοντας μέχρι την πέμπτη θέση της κατηγορίας του.


Μόλις στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα rally κατάφερε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις του ρόλου ενώ συνέβαλλε στα μέγιστα για την εξαιρετική επίδοση στην τελευταία ειδική του 2018.


Στο Rally Αλμυρός έγινε η μεγάλη επιστροφή.Όπως είναι λογικό ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα αφού η αποχή των τεσσάρων ετών κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.Ακόμα κι έτσι βρήκε τον ρυθμό του καταφέρνοντας να βοηθήσει τον οδηγό του με το πλήρωμα παρά το γεγονός πως είχε τελείως καινούριο set-up και αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τα ελαστικά του να τερματίσει δεύτερο στην κλάση του.

19. Χαλαστάρας Σπύρος  Suzuki Ignis Sport

Επανήλθε στους αγώνες rally το 2017 σαν συνοδηγός επιτυγχάνοντας τον τερματισμό συνδυασμένο με διασκέδαση και συλλογή εμπειριών.


Αν και ο αγώνας του 2019 σημαδεύτηκε εν πολλοίς από την πρώτη ημέρα όταν είχε την ατυχία του παρόλα αυτά την Κυριακή κατάφερε να κινηθεί ταχύτατα έχοντας στο μυαλό του κυρίως να γράψει χιλιόμετρα και να εξαλείψει τυχόν προβλήματα του αυτοκινήτουΟ μεγάλος άτυχος της κατηγορίας.Τρεις φορές συμμετείχε ως συνοδηγός ακουμπώντας το βάθρο ειδικά το 2018 όταν και ήταν μόνιμα τέταρτος και μια ανάσα από τον τρίτο μέχρι την πέμπτη ειδική του αγώνα όταν και είχε την στιγμή του.Το 2019 ξεκίνησε πολύ δυνατά κάνοντας μάλιστα και την πρώτη του νίκη σε ειδική διαδρομή αλλά μία άτυχη στιγμή την Κυριακή τον υποχρέωσε σε εγκατάλειψη

22. Βασταρδής Κώστας Citroen Saxo VTS

Το 2016 συμμετείχε στον αγώνα του Αλμυρού σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του ως συνοδηγός την εποχή που επέλεγε την αλλαγή κατηγορίας στο προσωπικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο.


Κάθισε στο δεξί bucket από σπόντα αφού λίγο πριν τον τεχνικό έλεγχο του 2016 το αυτοκίνητο που είχε αρχικά δηλώσει συμμετοχή είχε άλλη γνώμη.Έτσι κάθισε στο Yaris ολοκληρώνοντας μία ειδική.

24. Αποστολάκης Αντώνης VW Polo 16V 1.4 

Όσκαρ ατυχίας για το κρητικό πλήρωμα που δεν έχει ευτυχίσει να δει την καρό σημαία. Το 2019 επανήλθαν με το Polo που όμως από πολύ νωρίς έδειξε απρόθυμο να συνεργαστεί.

Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου