Οι συνοδηγοί της C6

H κατηγορία C6  είναι ο στυλοβάτης όλων των ελληνικών αγώνων και όχι μόνο των rally.Είτε με την κλάση Ν2 είτε με την κλάση Α5 εκτός της πληθώρας των συμμετοχών που εμφανίζει , το σχετικά χαμηλό κόστος ώστε κάποιος να κάνει τα πρώτα του βήματα σχεδόν σε όλους τους αγώνες ο ανταγωνισμός που προσφέρουν είναι συνήθως έντονος.

Στον δικό μας αγώνα έχουμε δει τρεις διαφορετικούς νικητές ,πέντε διαφορετικούς νικητές ειδικών ενώ σε σύνολο βάθρων ούτε λίγο ούτε πολύ δέκα διαφορετικά πληρώματα στο βάθρο κάποιας ειδικής.


Δύο βάθρα σε δύο συμμετοχές μετράει η Μαριάννα στον Αλμυρό έχοντας τρέξει το 2017 με τον Κώστα και το 2018 με τον Γιώργο Πολυχρονόπουλο τερματίζοντας και τις δύο χρονιές στην τρίτη θέση τόσο της κλάσης όσο και της κατηγορίας.


Δύο συμμετοχές και για τον Γρηγόρη με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα.Το 2016 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία όντας συνοδηγός του Μιχαήλ ενώ το 2017 βοήθησε τα μέγιστα στην επιστροφή του Λεσιώτη στους αγώνες.

Ακολουθεί ο νικητής της κατηγορίας του 2016 που διεκδίκησε μέχρι τέλος το κύπελλο στην κατηγορία C6.Στην μία και μοναδική συμμετοχή του στον Αλμυρό ήταν σαρωτικός κερδίζοντας όλες τις ειδικές.

4. Μουρκάκης Χρήστος Peugeot 106 S16

Ο νικητής του 2017 δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους του έχοντας καταφέρει να επικρατήσει σχεδόν σε όλες τις ειδικές σε μία χρονιά που έχασε τον τίτλο στην κατηγορία του για λίγο.


Δεν του άφησε ευχάριστες αναμνήσεις η πρώτη του συμμετοχή στον Αλμυρό το 2017 αφού εγκατέλειψε μόλις στην τρίτη ειδική του αγώνα.Τα πράγματα βελτιώθηκαν σαφώς το 2018 όταν και αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία.


Το 2016 ο αγώνας έδειξε το σκληρό πρόσωπο των rallies στον βετεράνο που είχε την στιγμή του μέσα στο χωριό Πτελεός.Το 2017 επανήλθε στον μοναδικό αγώνα της χρονιάς για το πλήρωμα και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη στην κλάση και στην κατηγορία του


Ο Αλμυρός του 2018 θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη του νεαρού συνοδηγού αφενός γιατί έπιασε τετράδιο για πρώτη φορά σε αγώνα,αφετέρου γιατί κυνήγησε μέχρι την τελευταία στιγμή τη νίκη της κλάσης κερδίζοντας τις τρεις από τις έξι ειδικές του αγώνα και τερματίζοντας δεύτερος στις υπόλοιπες.


Μεγάλη μάχη δόθηκε ανάμεσα στον ίδιο και στον νικητή της κλάσης το 2016 στην προσπάθεια και των δύο να αναρριχηθούν στην κορυφή της κατηγορίας.Με συνεχή πίεση ο Παναγιώτης έδωσε σε θεατές και χρονομέτρες ένα show ανάλογο της φήμης του.


Ακολουθεί ο ταχύτερος συνοδηγός Α5 του 2017.Αντιμετώπισε τον πιο σκληρό ανταγωνισμό και των τριών χρόνων καταφέρνοντας να επιβληθεί των υπολοίπων Α5 αγγίζοντας το βάθρο της κατηγορίας ουκ ολίγες φορές τόσο σε επίπεδο ειδικών όσο και σε γενικής.


Το 2018 έκανε το μεγάλο βήμα και έσφιξε τις ζώνες για πρώτη φορά.Με ένα αυτοκίνητο που δεν έχει συνηθίσει έδειξε να προσαρμόζεται αρκετά γρήγορα βοηθώντας τον οδηγό να γράψει ικανοποιητικούς χρόνους.


Το 2016 έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε.Το 2017 επανήλθε καταφέρνοντας διακριθεί στην κατηγορία του συμβάλλοντας στα μέγιστα να βρει ο οδηγός τα πατήματα του.


Ακολουθεί ο ταχύτερος συνοδηγός Α5 του 2018.Ο έμπειρος συνοδηγός για το 2018 επέλεξε τον ρόλο του συνοδηγού δίπλα σε ένα άπειρο οδηγό.Κατάφερε να τον διατηρήσει σταθερό και ήρεμα και αμοίφθηκε με την πρώτη θέση στην Α5 και τέταρτη στην κατηγορία.


Μόλις στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα rally κατάφερε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις του ρόλου ενώ συνέβαλλε στα μέγιστα για την εξαιρετική επίδοση στην τελευταία ειδική του 2018.


Επανήλθε στους αγώνες rally το 2017 σαν συνοδηγός επιτυγχάνοντας τον τερματισμό συνδυασμένο με διασκέδαση και συλλογή εμπειριών.


Το 2016 συμμετείχε στον αγώνα του Αλμυρού σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του ως συνοδηγός την εποχή που επέλεγε την αλλαγή κατηγορίας στο προσωπικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο.


Κάθισε στο δεξί bucket από σπόντα αφού λίγο πριν τον τεχνικό έλεγχο του 2016 το αυτοκίνητο που είχε αρχικά δηλώσει συμμετοχή είχε άλλη γνώμη.Έτσι κάθισε στο Yaris ολοκληρώνοντας μία ειδική.


Ο μεγάλος άτυχος της κατηγορίας.Δύο φορές συμμετείχε ως συνοδηγός ακουμπώντας το βάθρο ειδικά το 2018 όταν και ήταν μόνιμα τέταρτος και μια ανάσα από τον τρίτο μέχρι την πέμπτη ειδική του αγώνα όταν και είχε την στιγμή του.

Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου