Οι οδηγοί της C4

Η κατηγορία της C4 είναι ξεκάθαρα μία από τις πιο αδικημένες κατηγορίες ενός αγώνα rally.Η πρόβλεψη του κανονισμού για συνένωση των κατηγοριών C3 & C4 συχνά βρίσκει αυτοκίνητα με λιγότερες δυνατότητες να παλεύουν για διάκριση ανάμεσα στα σαφώς δυνατότερα αυτοκίνητα της C4.

Ακόμα κι έτσι η κατηγορία όταν την βλέπουμε ξεχωριστά μας δίνει αρκετές συγκινήσεις ενώ συνήθως οι συμμετοχές έχουν την κίνηση στον πίσω άξονα προσφέροντας και αρκετό θέαμα στους θεατές.Με καταγωγή από τον Αλμυρό η οικογένεια Ντόντη έχει μία πολύχρονη ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.Το 2016 μόλις στο δεύτερο 
rally της ζωής του ο νεαρός Μίλτος κατάφερε και πήρε την Τρίτη θέση στην συνενωμένη κατηγορία C3+C4 και την πρώτη στην C4 μην αφήνοντας περιθώρια στον ανταγωνισμό.

2. Περάκης Ανδρέας Peugeot 206 XS

Γνωστός και μη εξαιρεταίος ο οδηγός από την Κρήτη ήρθε στον αγώνα το 2017.Αν και αντιμετώπισε προβλήματα με το αυτοκίνητο στην πρώτη ειδική του αγώνα που του κόστισαν πολύτιμο χρόνο ανέκαμψε με εντυπωσιακό τρόπο κερδίζοντας τελικά την κατηγορία.


Ο τοπικός οδηγός το 2018 προχώρησε σε μία ανανέωση του αυτοκινήτου και μία αλλαγή κλάσης που τον έφερε από την Α6 στην Ε10.Παράλληλα το 2018 ήταν και η δεύτερη χρονιά με τον ανιψιό παραπλεύρως με το πλήρωμα να βρίσκει τα πατήματα του κερδίζοντας και την κατηγορία.Το 2019 στον Αλμυρό έκανε την επανεμφάνιση του στους ελληνικούς αγώνες και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Κερδίζοντας την κατηγορία του φτάνοντας μία ανάσα από το βάθρο της F2.

5. Μυλωνάς Κώστας Toyota Corolla KE 30 1.2

Από τις πιο αγαπητές συμμετοχές για το κοινό του αγώνα όντας εξαιρετικά γρήγοροι και θεαματική.Το 2016 συμμετείχαν στον αγώνα ταξιδεύοντας σε ασύλληπτες γωνίες τον Ιάπωνα ενώ το 2017 ήταν σαφώς πιο ουσιαστικοί κατακτώντας και τις δύο χρονιές την δεύτερη θέση στην κατηγορία.

6. Διαμαντής Δημήτριος Toyota Corolla ΑΕ86 GT 1.6 

Άλλο ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας που δείχνει τα δόντια του σε κάθε συμμετοχή του στον αγώνα.Το 2017 στην πρώτη του επαφή με τον αγώνα κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία ενώ το 2018 ανέβασαν ρυθμό,κατέβασαν χρόνους κατακτώντας την δεύτερη θέση στον αγώνα.


Το 2019 ήρθε για πρώτη φορά στον Αλμυρό οδηγώντας ένα αυτοκίνητο κόσμημα που όμοια του υπάρχουν λίγα παγκοσμίως τερματίζοντας δεύτερος στην κατηγορία του που κάθε χρόνο δυναμώνει περισσότερο.

Το 2016 έκανε την εμφάνιση του ο
Mr.Motorman με ένα 205 με έντονο και διαφορετικό σχεδιασμό.Ταχύς και ψύχραιμος με την Φωτεινή δίπλα του κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία.


Το 2019 ήρθε στον Αλμυρό για να κάνει τον πρώτο του αγώνα rally.Παρά το γεγονός πως το έχασε με πολλά την Κυριακή το έσωσε και συνδύασε το ντεμπούτο του σε αγώνες του είδους με μία τρίτη θέση στην κατηγορία του.

10. Ζάχαρης Φάνης Peugeot 106 Kit Car

Με ίδιο αυτοκίνητο συμμετείχε και ο Φάνης.Σε περίοδο εκμάθησης το 2016 επέλεξε να μαζέψει αγωνιστικά χιλιόμετρα και εμπειρίες ενώ την επόμενη χρονιά κινήθηκε σαφώς πιο απειλητικά αλλά δυστυχώς είχε την στιγμή του που δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του.


Το 2019 έφτασε στον Αλμυρό με το καινούριο του όπλο.Παρόλο που ήταν καθαρά σε περίοδο εκμάθησης κινήθηκε ταχύτατα κατακτώντας την τέταρτη θέση στην κατηγορία του.


12. Κουτσούκος Άγγελος Toyota Starlet EP91

Μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του οδηγού στην άσφαλτο επετεύχθη στον Αλμυρό.Αν και αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα το πείσμα και η εμπειρία του πληρώματος τους επέτρεψαν ένα αξιοπρεπέστατο τερματισμό.

13. Τραγής Κώστας Peugeot 205

Από τους πιο άτυχους του αγώνα ο Κώστας έχει συμμετάσχει στον αγώνα τρεις φορές το 2016,το 2018 και το 2019 μετρώντας ισάριθμες εγκαταλείψεις.Το 2018 όπου το 205 του δούλεψε έδειξε την ταχύτητα του.Το 2019 έκανε μία εξαιρετική πρώτη ημέρα αφήνοντας υποσχέσεις για το κυρίως πιάτο του αγώνα αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει.Το 2019 ήταν μέσα στην διεκδίκηση της νίκη στην κατηγορία του όντας σε απόσταση αναπνοής από τους προπορευόμενους αλλά δυστυχώς ο κινητήρας ενός από τα ομορφότερα 205 του αγώνα είχε αντίθετη άποψη.


Το 2019 ξεκίνησε προσεκτικά τον αγώνα με σκοπό να επιτεθεί στην συνέχεια.Δυστυχώς δεν τα κατάφερε αφού μία μηχανική βλάβη δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου