Οι συνοδηγοί της C4

Η κατηγορία της C4 είναι ξεκάθαρα μία από τις πιο αδικημένες κατηγορίες ενός αγώνα rally.Η πρόβλεψη του κανονισμού για συνένωση των κατηγοριών C3 & C4 συχνά βρίσκει αυτοκίνητα με λιγότερες δυνατότητες να παλεύουν για διάκριση ανάμεσα στα σαφώς δυνατότερα αυτοκίνητα της C4.

Ακόμα κι έτσι η κατηγορία όταν την βλέπουμε ξεχωριστά μας δίνει αρκετές συγκινήσεις ενώ συνήθως οι συμμετοχές έχουν την κίνηση στον πίσω άξονα προσφέροντας και αρκετό θέαμα στους θεατές.

1. Ντόντης Σπύρος Peugeot 106 Kit Car

Με καταγωγή από τον Αλμυρό η οικογένεια Ντόντη έχει μία πολύχρονη ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.Το 2016 μόλις στο δεύτερο του 
rally ως συνοδηγός έπειτα από ένα διάλειμμα 18 χρόνων περίπου ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο να καθοδηγήσει τον γιο του σε ένα αγώνα που τελικά πήρε την τρίτη θέση στην συνενωμένη κατηγορία C3+C4 και την πρώτη στην C4 μην αφήνοντας περιθώρια στον ανταγωνισμό.

2. Κουρουγκιαούρης Κωνσταντίνος Peugeot 206

Γνωστός και μη εξαιρετέος ο συνοδηγός από την Κρήτη ήρθε στον αγώνα το 2017.Αν και αντιμετώπισε προβλήματα με το αυτοκίνητο στην πρώτη ειδική του αγώνα που του κόστισαν πολύτιμο χρόνο ανέκαμψε με εντυπωσιακό τρόπο κερδίζοντας τελικά την κατηγορία.


Η τοπική συμμετοχή το 2018 προχώρησε σε μία ανανέωση του αυτοκινήτου και μία αλλαγή κλάσης που τον έφερε από την Α6 στην Ε10.Παράλληλα το 2018 ήταν και η δεύτερη χρονιά που Θείος και ανιψιός βρέθηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο με το πλήρωμα να βρίσκει τα πατήματα του κερδίζοντας και την κατηγορία.


Το 2019 στον Αλμυρό έκανε την επανεμφάνιση της στους ελληνικούς αγώνες και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Κερδίζοντας την κατηγορία της φτάνοντας μία ανάσα από το βάθρο της F2.

5. Καλοπήτας Γιάννης Toyota Corolla KE 30 1.2

Από τις πιο αγαπητές συμμετοχές για το κοινό του αγώνα όντας εξαιρετικά γρήγοροι και θεαματική.Το 2016 συμμετείχαν στον αγώνα ταξιδεύοντας σε ασύλληπτες γωνίες τον Ιάπωνα ενώ το 2017 ήταν σαφώς πιο ουσιαστικοί κατακτώντας και τις δύο χρονιές την δεύτερη θέση στην κατηγορίαΆλλο ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας που δείχνει τα δόντια του σε κάθε συμμετοχή του στον αγώνα.Το 2017 στην πρώτη του επαφή με τον αγώνα κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία ενώ το 2018 ανέβασαν ρυθμό,κατέβασαν χρόνους κατακτώντας την δεύτερη θέση στον αγώνα.

Το 2019 ήρθε για πρώτη φορά στον Αλμυρό όντας συνοδηγός σε ένα αυτοκίνητο κόσμημα που όμοια του υπάρχουν λίγα παγκοσμίως τερματίζοντας δεύτερη στην κατηγορία της που κάθε χρόνο δυναμώνει περισσότερο.


Το 2016 έκανε την εμφάνιση της ως συνοδηγός του Πάλμου με ένα 205 με έντονο και διαφορετικό σχεδιασμό.Ταχύτατο και ψύχραιμο πλήρωμα κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία.


Το 2019 ήρθε στον Αλμυρό για να κάνει τον πρώτο του αγώνα rally ως συνοδηγός.Παρά το γεγονός πως το έχασε με πολλά την Κυριακή το έσωσε και συνδύασε το ντεμπούτο του σε αγώνες του είδους με μία τρίτη θέση στην κατηγορία του.

10. Ζήκας Ηρακλής Peugeot 106 Kit Car

Με ίδιο αυτοκίνητο συμμετείχε και ο Ηρακλής.Σαφώς πιο έμπειρος από τον οδηγό του έχοντας γράψει πολλά χιλιόμετρα σε κάθε επιφάνεια ξεκίνησε το 2016 με τον Ζάχαρη με σκοπό να βελτιωθούν αμφότεροι.Σε αναγνωριστικούς ρυθμούς το 2016 το πλήρωμα επέλεξε να μαζέψει αγωνιστικά χιλιόμετρα και εμπειρίες ενώ την επόμενη χρονιά κινήθηκε σαφώς πιο απειλητικά αλλά δυστυχώς είχε την στιγμή του που δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του.


Το 2019 έφτασε στον Αλμυρό με το πλήρωμα να συμμετέχει με το καινούριο του όπλο.Παρόλο που ήταν καθαρά σε περίοδο εκμάθησης κινήθηκε ταχύτατα κατακτώντας την τέταρτη θέση στην κατηγορία του.Μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του συνοδηγού στην άσφαλτο επετεύχθη στον Αλμυρό.Αν και αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα το πείσμα και η εμπειρία του πληρώματος τους επέτρεψαν ένα αξιοπρεπέστατο τερματισμό.

13. Γκιλομανάκης Βασίλης Peugeot 205

Από τους πιο άτυχους του αγώνα ο Βασίλης έχει συμμετάσχει στον αγώνα στην συγκεκριμένη κατηγορία δύο φορές το 2016 και το 2018 μετρώντας ισάριθμες εγκαταλείψεις.Το 2018 όπου το 205 του δούλεψε έδειξε την ταχύτητα του.
Το 2019 έκανε μία εξαιρετική πρώτη ημέρα αφήνοντας υποσχέσεις για το κυρίως πιάτο του αγώνα αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει.


Το 2019 ήταν μέσα στην διεκδίκηση της νίκη στην κατηγορία του όντας σε απόσταση αναπνοής από τους προπορευόμενους αλλά δυστυχώς ο κινητήρας ενός από τα ομορφότερα 205 του αγώνα είχε αντίθετη άποψη.


Το 2019 ξεκίνησε προσεκτικά τον αγώνα με σκοπό να επιτεθεί στην συνέχεια.Δυστυχώς δεν τα κατάφερε αφού μία μηχανική βλάβη δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου