Οι οδηγοί της F2

Είναι η δεύτερη πιο σημαντική κατηγορία ενός αγώνα rally και ο δεύτερος καλύτερος τίτλος που θα μπορούσε να αποκτήσει κάποιος μετά από αυτόν της γενικής

Ούτε λίγο ούτε πολύ 49 οδηγοί έχουν πάρει εκκίνηση στον αγώνα που έχει δει σε τρεις εκδόσεις του δύο διαφορετικούς νικητές με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα σε ότι αφορά την κλάση και την μάρκα ενώ σε επίπεδο νικητών ειδικών έχουμε δει πέντε διαφορετικούς οδηγούς να επιτυγχάνουν τον ταχύτερο χρόνο.


Ένας από τους πρωταγωνιστές του αγώνα σε ότι αφορά τα στατιστικά.Το 2016 σε μία περίεργη χρονιά για τον ίδιο μόλις στον δεύτερο του αγώνα με το Honda διεκδίκησε τη νίκη στην γενική κατάταξη μέχρι τις Νηες 1 όπου μία αστοχία υλικού μας στέρησε μία μεγάλη μάχη.Το 2017 επανήλθε αποφασισμένος μην αφήνοντας περιθώρια σε κανένα πλήρωμα για τη νίκη όχι απλώς στην κατηγορία αλλά και στη γενική κατάταξη.


Αναμφίβολα ο μεγάλος
star της κλάσης αλλά και της κατηγορίας.Το 2016 αντιμετώπισε έντονο ανταγωνισμό καταφέρνοντας τελικά να επιβληθεί.Το 2017 δεν επέτρεψε να τον απειλήσει κανένας έχοντας καταφέρει να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο σε ειδική στην καριέρα του.
Στην πρώτη θέση του συγκεκριμένου στατιστικού βρίσκεται ένας οδηγός του Ο.Μ.Α.Θ.Το 2016 τον απολαύσαμε σε μία τρομερή μάχη που του έδωσε τελικά την δεύτερη θέση στην κατηγορία,το 2017 προβλήματα του στέρησαν την μεγάλη κόντρα που είχε ήδη ξεκινήσει να προκύπτει ενώ το 2018 η μάχη κράτησε μέχρι την τελευταία ειδική όταν και κατάφερε να επικρατήσει πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στη C6Πιστός στο ραντεβού του με τον αγώνα ο οδηγός που κάνει ένα διάλειμμα από τις αναβάσεις για να διεκδικήσει ότι καλύτερο στην κατηγορία.Άλλωστε η ταχύτητα του είναι δεδομένη με το Suzuki να έχει χαρακτηριστεί πολλάκις φονέας γιγάντων.Με εξαιρετικές επιδόσεις το 2016,το 2017 δεν του βγήκε όπως θα ήθελε αλλά επέστρεψε το 2018 νικώντας και στην κατηγορία πλασαρίζοντας τον Ιάπωνα πολύ ψηλά και στην F2.Γρήγορος και προσαρμόσιμος έχοντας τρέξει κάθε χρονιά με διαφορετικό συνοδηγό.
Σταθερή συμμετοχή στον αγώνα ο οδηγός από την Λιβαδειά έχει συμμετάσχει με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα σε δύο διαφορετικές κατηγορίες .Με
Opel Ascona στην κατηγορία C3 το 2016 ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση της κατηγορίας ενώ το 2018 σε ένα σαφώς πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση της κατηγορίας.Το 2017 συμμετείχε στην κατηγορία C6 όντας ο
ο ταχύτερος οδηγός της Α5..Αντιμετώπισε τον πιο σκληρό ανταγωνισμό και των τριών χρόνων καταφέρνοντας να επιβληθεί των υπολοίπων Α5 αγγίζοντας το βάθρο της κατηγορίας ουκ ολίγες φορές τόσο σε επίπεδο ειδικών όσο και σε γενικής.


Από Θεσσαλονίκη ήρθε το 2017 διεκδικώντας μέχρι τέλους την δεύτερη θέση της κλάσης
A6 και της κατηγορίας C5.Γνήσιος rallyman και σταθερή αξία των rallies τερμάτισε τρίτος τελικά τόσο στην κλάση όσο και στην κατηγορία του σε μία χρονιά που τον είδε να βγαίνει δεύτερος στον πανελλήνιο κύπελλο.To 2018 o γιατρός αλλάξε αυτοκίνητο και κατηγορία περνώντας στην C3.Προσέφερε θέαμα και μάζεψε πολύτιμα αγωνιστικά χιλιόμετρα για την συνέχεια του κυπέλλο ολοκλήρωσε τον αγώνα στην δεύτερη θέση της κατηγορίας του.

7. Μυλωνάς Κώστας Toyota Corolla KE 30 1.2

Από τις πιο αγαπητές συμμετοχές για το κοινό του αγώνα όντας εξαιρετικά γρήγοροι και θεαματική.Το 2016 συμμετείχαν στον αγώνα ταξιδεύοντας σε ασύλληπτες γωνίες τον Ιάπωνα ενώ το 2017 ήταν σαφώς πιο ουσιαστικοί κατακτώντας και τις δύο χρονιές την δεύτερη θέση στην κατηγορία
Τοπικός οδηγός που το 2016 προσέφερε αρκετό θέαμα στους θεατές έχοντας τις στιγμές τους ειδικά στην μεγάλη ειδική του αγώνα.Το 2017 επανήλθε σαφώς πιο αποφασισμένος κερδίζοντας εντυπώσεις βελτιώνοντας τους χρόνους του σε κάθε
loop. Το 2018 προχώρησε σε μία ανανέωση του αυτοκινήτου και μία αλλαγή κλάσης που τον έφερε από την Α6 στην Ε10.Παράλληλα το 2018 ήταν και η δεύτερη χρονιά με τον ανιψιό παραπλεύρως με το πλήρωμα να βρίσκει τα πατήματα του κερδίζοντας και την κατηγορία.Επίσης υπεύθυνος για την ένταξη δύο νέων αθλητών στον χώροΟ νικητής της γενικής κατάταξης του 2016 για το 2018 άλλαξε αυτοκίνητο και κατηγορία κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο στον Αλμυρό.Εντυπωσιακός και με το καινούριο του αυτοκίνητο ολοκλήρωσε τον αγώνα στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης και στην κορυφή της κατηγορίας του.


Ήρθε το 2016 και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη στον αγώνα.Με ένα αυτοκίνητο που δεν αποτελεί επιλογή πολλών διάλεξε κατάφερε να το εξελίξει τόσο ώστε να διεκδικεί νίκες και κύπελλα.

Ο νικητής του 2017 δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους του έχοντας καταφέρει να επικρατήσει σχεδόν σε όλες τις ειδικές σε μία χρονιά που έχασε τον τίτλο στην κατηγορία του για λίγο.12. Διαμαντής Δημήτριος Toyota Corolla ΑΕ86 GT 1.6 

Άλλο ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας που δείχνει τα δόντια του σε κάθε συμμετοχή του στον αγώνα.Το 2017 στην πρώτη του επαφή με τον αγώνα κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία ενώ το 2018 ανέβασαν ρυθμό,κατέβασαν χρόνους κατακτώντας την δεύτερη θέση στον αγώνα.
13. Αθανασόπουλος Γιώργος Citroen C2R2

Επιλεκτικούς αγώνες κάνει ο Γιώργος που το 2016 ήρθε και στον Αλμυρό.Ταχύς και εργατικός ανέβασε ρυθμό ειδική την ειδική φτάνοντας μέχρι την τρίτη θέση.
14. Περάκης Ανδρέας Peugeot 206 XS

Γνωστός και μη εξαιρεταίος ο οδηγός από την Κρήτη ήρθε στον αγώνα το 2017.Αν και αντιμετώπισε προβλήματα με το αυτοκίνητο στην πρώτη ειδική του αγώνα που του κόστισαν πολύτιμο χρόνο ανέκαμψε με εντυπωσιακό τρόπο κερδίζοντας τελικά την κατηγορία.

Το 2016 έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε.Το 2018 επανήλθε και κυνήγησε μέχρι την τελευταία στιγμή τη νίκη της κατηγορίας κερδίζοντας τις τρεις από τις έξι ειδικές του αγώνα και τερματίζοντας δεύτερος στις υπόλοιπες.

16. Καραθανάσσης Βασίλης Opel Astra F GSi/GTE 16V

Το 2016 ήρθε ως πρωτοπόρος της κατηγορίας στο κύπελλο ασφάλτου και κατακτώντας την δεύτερη θέση της κατηγορίας παρέμεινε σε αυτήν.Ανtαγωνιστικός όσο δεν πάει με ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει την δική του ιστορία στους αγώνες ο Αλμυρός ήταν ίσως το τελευταίο καλό αποτέλεσμα στην καριέρα του αυτοκινήτου.
Το πρώτο
Renault που έτρεξε στον αγώνα μας ήρθε από την Βόρειο Ελλάδα.Ο Νίκος ήταν σε δαιμονιώδη φόρμα όλο το 2017 κάτι που εξαργύρωσε όντας κυπελλούχους Βορείου Ελλάδας όχι απλώς στην κλάση αλλά και στην F2.Στον Αλμυρό ήρθε με φόρα από την Βέροια και με εξαίρεση τον Πλάγο δεν άφησε κανένα περιθώριο στους υπόλοιπους να τον απειλήσουν κάνοντας ένα καθαρό αγώνα.


Ακολουθεί ο οδηγός που διεκδίκησε μέχρι τέλος το κύπελλο στην κατηγορία C6 το 2016.Στην μία και μοναδική συμμετοχή του στον Αλμυρό ήταν σαρωτικός κερδίζοντας όλες τις ειδικές της κατηγορίας.
Το 2016 ο αγώνας έδειξε το σκληρό πρόσωπο των rallies στον ελπιδοφόρο rookie που είχε την στιγμή του μέσα στο χωριό Πτελεός.Το 2017 επανήλθε στον μοναδικό αγώνα της χρονιάς για το πλήρωμα και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη στην κλάση και στην κατηγορία του τερματίζοντας τελικά δεύτερος.
Πρόκειται για ένα αρκετά έμπειρο οδηγό παρά το νεαρό της ηλικίας του.Με καταγωγή από Θεσσαλονίκη ταχύς και αποτελεσματικός ήρθε για πρώτη φορά στον Αλμυρό το 2017 με την τύχη να του γυρνάει την πλάτη όχι μία φορά αλλά δύο.Το 2018 επέστρεψε δείχνοντας τα δόντια του από την αρχή κερδίζοντας την πρώτη ειδική και την τρίτη θέση στην κατηγορία του.Το 2017 ακολούθησε το κύπελλο ασφάλτου και επέλεξε τον Αλμυρό ως αμοιβό αγώνα.Πίεσε τους πρώτους όσο δεν πήγαινε άλλο με highlight του πληρώματος αναμφίβολα τη νίκη στην Power Stage του αγώνα σημειώνοντας ένα εκπληκτικό χρόνο.
Το 2018 πήρε την σκυτάλη από τον αδερφό του και ήρθε στον Αλμυρό κάνοντας back2back αγώνες έχοντας πάει εξαιρετικά στον προηγούμενο του αγώνα.Στον Αλμυρό πίεσε τους τοπικούς που ήταν σε δικό τους αγώνα μένοντας κοντά τους σε όλη την διάρκεια του αγώνα


Μεγάλη μάχη δόθηκε ανάμεσα στον ίδιο και στον δεύτερο της κατηγορίας το 2016 στην προσπάθεια και των δύο να αναρριχηθούν στην κορυφή της κατηγορίας.Με συνεχή πίεση ο καρατέκα έδωσε σε θεατές και χρονομέτρες ένα show ανάλογο της φήμης του.24. Τσιτσιγιάννης Θανάσης Citroen Saxo VTS

Το 2016 έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό αφού το αυτοκίνητο είχε άλλη γνώμη.Το 2017 επανήλθε δριμύτερος τερματίζοντας δεύτερος τόσο στην κλάση όσο και στην κατηγορία του σε μία χρονιά που τον είδε να βγαίνει τρίτος στον πανελλήνιο κύπελλο.


25. Παπαδόπουλος Μάκης Peugeot 206 Xs

Ήρθε το 2016 και προσαρμόστηκε άμεσα στις ειδικές του αγώνα αλλά το κιβώτιο ταχυτήτων είχε άλλη άποψη.Μαχητής έμεινε στον αγώνα διεκδικώντας ότι καλύτερο τερματίζοντας τελικά τέταρτος στην κλάση του.

Ένας ακόμη βόρειος ακολουθεί με τον Αχιλλέα να αποτελεί ένα από τους πιο χαλαρούς οδηγούς εκτός ειδικών και να λυσσάει εντός αυτών όντας ένας από τους ελάχιστους που έκαναν την μετάβαση από τον πίσω άξονα και το
Manta στον εμπρός και το Ibiza με επιτυχία.Το 2017 ολοκλήρωσε τον αγώνα τρίτος στην κλάση του ενώ το 2018 πίεσε λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να έχει την στιγμή του.

27. Ντόντης Μίλτος Peugeot 106 Kit Car

Με καταγωγή από τον Αλμυρό η οικογένεια Ντόντη έχει μία πολύχρονη ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.Το 2016 μόλις στο δεύτερο rally της ζωής του ο νεαρός Μίλτος κατάφερε και πήρε την Τρίτη θέση στην συνενωμένη κατηγορία C3+C4 και την πρώτη στην C4 μην αφήνοντας περιθώρια στον ανταγωνισμό.
Το 2018 έκανε το μεγάλο βήμα και έσφιξε τις ζώνες για πρώτη φορά.Με ένα αυτοκίνητο που τον ανάγκασε να προσαρμόσει το οδηγικό του στυλ έδειξε να προσαρμόζεται αρκετά γρήγορα γράφοντας ικανοποιητικούς χρόνους
Ακολουθεί ο νικητής του 2018 στην Α5.Ο rookie πλησίασε το βάθρο της κατηγορίας στην πέμπτη ειδική του αγώνα ενώ με εξαίρεση την τέταρτη ειδική του αγώνα ήταν σταθερά σε απόσταση βολή από τους πρωτοπόρους


Ακόμη μία επιστροφή στους αγώνες επετεύχθη στον Αλμυρό του 2017.Ανέβασε ρυθμούς σιγά σιγά μέχρι να σταθεροποιηθεί στο μέσο του αγώνα με τους πρώτους της κατηγορίας να έχουν φύγει αρκετά μπροστά οπότε δεν υπήρχε λόγος να πιέσει.31. Πουλής Βασίλης Peugeot 106 Rallye

Μόλις στον δεύτερο του αγώνα rally στην πρώτη του εμφάνιση του στον Αλμυρό ο στόχος ήταν από την αρχή να αποκτήσει εμπειρίες.Έδειξε ότι δεν του λείπει ταχύτητα ενώ ήταν συνεχώς μία ανάσα από το έτερο Α5 του 2018.
Το 2016 έκανε την εμφάνιση του ο
Mr.Motorman με ένα 205 με έντονο και διαφορετικό σχεδιασμό.Ταχύς και ψύχραιμος με την Φωτεινή δίπλα του κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία.


33. Ζάχαρης Φάνης Peugeot 106 Kit Car

Με ίδιο αυτοκίνητο συμμετείχε και ο Φάνης.Σε περίοδο εκμάθησης το 2016 επέλεξε να μαζέψει αγωνιστικά χιλιόμετρα και εμπειρίες ενώ την επόμενη χρονιά κινήθηκε σαφώς πιο απειλητικά αλλά δυστυχώς είχε την στιγμή του που δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του.Στο Rally Αλμυρός έγινε η μεγάλη επιστροφή.Όπως είναι λογικό ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα αφού η αποχή των πέντε+ ετών κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.Ακόμα κι έτσι βρήκε τον ρυθμό του καταφέρνοντας να γράψει τον ταχύτερο χρόνο της κλάσης του στην τελευταία ειδική δείχνοντας πως παραμένει ταχύτατος.

35. Μπακιρτζόπουλος Γιώργος Peugeot 206RC/GTI 180

Με τα ενεργά 206RC να μετριούνται μόλις στα δάχτυλα του ενός χεριού εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει μεταξύ άλλων και την δυσκολία της εξέλιξης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.Ήρθε το 2017 στον Αλμυρό και αν και ο καιρός δεν τον βοήθησε στις αναγνωρίσεις ανέβασε ρυθμό ειδική την ειδική ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τέταρτη θέση της κατηγορίας.


Ο Αλέξης έχει οδηγήσει μία πλειάδα αυτοκινήτων και το 2017 έκανε την μεγάλη κίνηση και έφερε ένα από τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα στην κλάση του.Στον Αλμυρό έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του αυτοκινήτου σε ένα ντεμπούτο που κρίνεται επιτυχημένο αφού τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε ήταν ήσσονος σημασίας.37. Ανδριτσάκης Κώστας Seat Ibiza GTI 2.0 16V 

Ένας γνήσιος
rallyman ακολουθεί με τον Κώστα να συμμετέχει για πρώτη φορά το 2016 ως αυτοκίνητο της κλάσης Ε11 και να στέκεται άτυχος ολοκληρώνοντας μόνο την πρώτη ειδική.Επανήλθε το 2017 ως αυτοκίνητο της κλάσης Α7 κάνοντας ένα πολύ δυνατό πρώτο loop συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο έχοντας παράλληλα στο δεξί κάθισμα τον γιο του που στον Αλμυρό έκανε την πρώτη του εμφάνιση στους αγώνες.
Ο Αλμυρός αποτέλεσε αφορμή για την επάνοδό του στα
rallies το 2016.Αν δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στο τέλος της πρώτης ημέρας σίγουρα θα τον είχαμε δει ψηλότερα στην κατάταξη.
Από τους πιο άτυχους του αγώνα ο Κώστας έχει συμμετάσχει στον αγώνα δύο φορές το 2016 και το 2018 μετρώντας ισάριθμες εγκαταλείψεις.Το 2018 όπου το 205 του δούλεψε έδειξε την ταχύτητα του.
40. Καρακατσάνης Κώστας Citroen Saxo VTS

Το 2016 συμμετείχε στον αγώνα του Αλμυρού δείχνοντας βελτίωση σε κάθε ειδική μέχρι να αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα στο τέλος της ειδικής Νηες 1.
Ήρθε,είδε και ενδιαφέρθηκε.Γνωστός στους πάντες ως hillclimb drifter δέχθηκε την πρόσκληση της οργάνωσης και βοήθησε τα μέγιστα το 2016 ολοκληρώνοντας την πρώτη ειδική της καριέρας του.


Από τις πιο ευχάριστες φιγούρες στο service park έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την διασκέδαση τα καταφέρνει σε κάθε αγώνα να συλλέγει εμπειρίες και τερματισμούς.Το 2017 πραγματοποίησε μόλις τον δεύτερο του αγώνα rally με διαφορετικό συνοδηγό σε ένα από τα πιο πλήρη προγράμματα του οδηγού από τότε που ξεκίνησε τους αγώνες.
Το 2017 συμμετείχε στον αγώνα κάνοντας έτσι την μακρύτερη εξόρμηση του στους αγώνες.Ταχύς και κύριος ολοκλήρωσε ένα απροβλημάτιστο αγώνα.
44. Νταής Πέτρος VW Golf GTi 2.0 16V 

Το 2017 έκανε την μεγάλη επιστροφή και αμέσως έδειξε πως δεν έχει χάσει τίποτα από την ταχύτητα του κάνοντας συνεχώς χρόνους μέσα ή λίγο πριν την τριάδα της κατηγορίας.

Άλλη μία επιστροφή πραγματοποιήθηκε το 2017 με τον Λάμπρο να μην προλαβαίνει να δείξει την ταχύτητα του αφού στο τέλος της ειδικής Νηες 1 εγκατέλειψε.

46. Δαμασιώτης Στάθης Toyota Yaris

Ο μεγάλος άτυχος της κατηγορίας.Δύο φορές συμμετείχε ως οδηγός ακουμπώντας το βάθρο ειδικά το 2018 όταν και ήταν μόνιμα τέταρτος και μια ανάσα από τον τρίτο μέχρι την πέμπτη ειδική του αγώνα όταν και είχε την στιγμή του.


Το 2017 ήταν από τους πιο άτυχους του αγώνα έχοντας στην στιγμή τους μόλις στο 3ο χιλιόμετρο του αγώνα.Όσοι πρόλαβαν και τον είδαν στα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα είχαν να λένε για τον τρόπο που πέρασαν.Το 2018 έκανε την δεύτερη εμφάνιση του στον αγώνα και πρώτο στην κατηγορία του.Όσοι πρόλαβαν να δουν πλήρωμα και αυτοκίνητο σε πλήρη ισχύ έχουν να λένε για το πόσο αέρας πέρασαν.Δυστυχώς η ατυχία τους χτύπησε και το 2018 με το πλήρωμα να αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα που του στέρησαν την ολοκληρώσει του αγώνα.


Ένας ακόμα αθλητής που επέλεξε τον Αλμυρό για το ντεμπούτο του.Από τα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα του 2018 έδειξε την ταχύτητα του αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του.


Μετά από δύο συμμετοχές ως συνοδηγός το 2018 έφτασε η ώρα να γίνει η πρώτη γυναίκα οδηγός του αγώνα.Δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεκινήσει αντιμετωπίζοντας τεχνικά προβλήματα.


Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου