Ιστορία του Αγώνα

Με την πρώτη έκδοση του αγώνα να είναι μόλις το 2016 το Rally Αλμυρός δεν μπορεί να υπερηφανευτεί για την μακρά ιστορία του.

Άλλωστε και το σωματείο μετράει μόλις λίγα χρόνια ζωής με το έτος ίδρυσης του Ομίλου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλία να ορίζεται στα τέλη του 2013


2016Ακόμα κι έτσι το Rally Αλμυρός έχει να λέει για την μάχη που δόθηκε το 2016 για την πρώτη θέση γενικής ενώ και οι συμμετοχές κινήθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο τηρουμένων των αναλογιών

Δείτε τις συμμετοχές του αγώνα για το 2016 εδώ 

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα του 2016 εδώ 2017


Το 2017 μας είδε να αλλάζουμε κύπελλο και να πηγαίνουμε από το κεντρικής Ελλάδος στο αντίστοιχο της Βορείου.Ακόμα κι έτσι ο Ο.Μ.Α.Θ. έκανε επιμέρους αλλαγές στην σχεδίαση του αγώνα προσθέτοντας μία ακόμα ειδική (Νηές 3) και μεταφέροντας όλο το αγωνιστικό κομμάτι την Κυριακή ενώ ανέστρεψε τις τοποθεσίες εκκίνησης και τερματισμού με τον καιρό να κάνει τα δικά του


Δείτε τις συμμετοχές του αγώνα για το 2017 εδώ 

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα του 2017 εδώ 2018
Για το 2018 δεν αλλάξαμε κύπελλο αλλά άλλαξε το ίδιο το κύπελλο.Η Ο.Μ.Α.Ε. άφησε πίσω της το σύστημα των δύο προηγούμενων χρόνων δημιουργώντας το πρωτάθλημα ασφάλτου απομονώνοντας το κύπελλο Βορείου Ελλάδας από τον πανελλήνιο ρόλο του.Τον ίδιο δρόμο επέλεξε και για το κύπελλο Νοτίου Ελλάδας και Κρήτης σε μία επιλογή που δεν αποδείχθηκε επιτυχημένη αφού μέχρι την έναρξη του 3ου Rally Αλμυρός 2018 μετρούσαμε ήδη 1 αναβολή στο κύπελλο Νοτίου Ελλάδος,1 στο Κρήτης και 2 στο Βορείου Ελλάδος ενώ είδαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να αναβάλλετε λόγω συμμετοχών ασφάλτινος αγώνας πρωταθλήματος σε μία χρονιά που τα Rallies σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν.
Στα δικά μας τώρα η εκκίνηση του αγώνα παρέμεινε στον Αλμυρό αλλά ο τερματισμός μεταφέρθηκε στο χωριό Αχίλλειο που το 2018 γιόρτασε τα 100 χρόνια δημιουργίας του ενώ ίδιο παρέμεινε το αγωνιστικό κομμάτι με τρεις επαναλήψεις των βαπτισμένων πλέων ειδικών Ι.ΚΤΕΟ Νέας Αγχιάλου Άγιοι Θεόδωροι - Πτελεός - Σούρπη και Ρούσσας ΑΕ Νηες με το Service Park του αγώνα να παραμένει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Σούρπη.

Δείτε τις συμμετοχές του αγώνα για το 2018 εδώ 

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα του 2018 εδώ 2019
Για το 2019 δεν αλλάξαμε κύπελλο αλλά προσθέσαμε ένα.Η Ο.Μ.Α.Ε. τοποθέτησε το 4ο Rally Αλμυρός 2019 στην αφετηρία του κυπέλλου Νοτίου Ελλάδας και ως δεύτερο αγώνα του κυπέλλου Βορείου Ελλάδας.Παρά το γεγονός πως ο αγώνας στην τελευταία και κρίσιμη εβδομάδα δηλώσεων συμμετοχών είχε να αντιμετωπίσει τις αργίες του Πάσχα και αυτή της Πρωτομαγιάς κατάφερε να μαζέψει 43 συμμετοχές συνολικά αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για διοργάνωση του Ο.Μ.Α.Θ. και κατέταξε τον αγώνα στην δεύτερη θέση ασφάλτινου αγώνα από πλευράς εκκινήσεων για το 2019.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι επιστρέψαμε στις ρίζες μας σε ότι αφορά τις ημέρες διεξαγωγής του αγώνα αφού για πρώτη φορά από το 2016 ο αγώνας ήταν και πάλι διήμερος.Στις ήδη γνωστές από τα προηγούμενα χρόνια ειδικές Ι.ΚΤΕΟ Νέας Αγχιάλου Άγιοι Θεόδωροι - Πτελεός - Σούρπη και Ρούσσας ΑΕ Νηες που έγιναν όπως συνηθίζεται τρεις φορές την Κυριακή 12 Μαΐου προστέθηκε μία καινούρια η Gas Group Πελαγιάδης Αλμυρός που διεξήχθη δύο φορές το Σάββατο 11 Μαΐου.Το Service Park είχε και αυτό διαφοροποιήσεις αφού μπορεί την Κυριακή να παρέμεινε στην Σούρπη αλλά το Σάββατο είχε την έδρα του στον Αλμυρό.

Δείτε τις συμμετοχές του αγώνα για το 2019 εδώ 

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα του 2019 εδώ CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου